EN
Operabeavató: Bohémélet

Operabeavató: Bohémélet

DELTA Produkció

Színházi előadás

Időpontok

Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié? Mi azt valljuk, hogy e két dolog egyesülése, az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. Jöjjön el és tesztelje magát: vajon ön MINDENKI?

A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában ízekre szedő beszélgetős koncertsorozat 2023/24-as évadban Puccini Bohémélet című művének elemzésével folytatódik a Magyar Zene Házában.

Az Operabeavató tíz éve bizonyít telt ház előtt, és teszi mindenki számára élménytelivé az opera műfaját. A nézőket az előadásokon az ötletgazda Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, míg az operai próbafolyamatba Göttinger Pál rendező enged betekintést. Az összeszokott páros stand up-ja egy-egy opera szórakoztató elemzésével és improvizációval teszi érthetővé a művet, a műfajt. A cél, hogy a színházkedvelő, a már operarajongó, vagy még operafélő, és a szórakozni vágyó néző számára is egyedülálló élményt nyújtson. Az Operabeavatókon minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad megtörténnie. A beszélgetős koncerteken olyan összefüggések után kutatnak az alkotók a legismertebb művekben, amelyekre egy szokványos operaelőadás alatt nincs lehetősége a hallgatónak. Aki már járt Operabeavatón tudja, hogy nincs két egyforma előadás. Mindennek középpontjában az improvizáció áll, a néző előtt próbált jelenetekkel nem csak egymást, de a közönséget is megnevetteti a csapat. A minden alkalommal egyedi és megismételhetetlen beavatókhoz estéről estére a hazai operajátszás legelismertebb művészei társulnak.

Az idei évad fókuszában a jól ismert Bohémélet áll, amely elsőrangú színdarab is! Az olasz operák klasszikusa sok együttes jelenetet, alkalmanként négy-öt közreműködő operaénekest ígér, így a szokásos improvizációs jelenlét még bátrabb formájában mutatkozhat meg.

Nincs mitől félni, csak el kell jönni. 14 és 100 éves kor között mindenkinek ajánljuk!

 

Zenei vezető: Dinyés Dániel

Rendező: Göttinger Pál

Fotó kredit: Gordon Eszter, Szabó Bence, Mohai Balázs

 

Közreműködik: Bordás Barbara, Erdős Attila, Horák Renáta, Horváth István, Kiss András, Kolonits Klára, Kovácsházi István, Máthé Beáta, Pataki Bence, Sándor Csaba, Szélpál Szilveszter és Tötös Roland

 

Az esemény kétrészes (2x80 perc), szünettel. 

 


Galéria

Időpontok

Magyar Zene Háza
(1146 Budapest Olof Palme sétány 3.)
2024.04.30. | 19:00

Betöltés...