EN
Operabeavató: A rendező közbeszól

Operabeavató: A rendező közbeszól

DELTA Produkció

Színházi előadás

Időpontok

Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié? Mi azt valljuk, hogy e két dolog egyesülése, az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. Jöjjön el és tesztelje magát: vajon ön MINDENKI?

Nálunk minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad. A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában ízekre szedő sorozatban a nézőket Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, az operai próbafolyamatba pedig Göttinger Pál rendező enged betekintést. A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen előadásokhoz estéről estére a hazai operajátszás legelismertebb művészei társulnak. A sorozat folytatásos, de nézőink bármikor becsatlakozhatnak. Egy biztos: nincs két egyforma előadás! 

Operabeavató sorozat: A rendező közbeszól

Az Operabeavató új sorozata nem egyetlen mű végigtárgyalását tűzi ki célul, hanem az epizódok egy-egy hívószó köré épülnek játékos formában, az adott este témájához választva részleteket a teljes operairodalomból. Minden előadáson egy másik fogalmat járunk körül, olyasmiket, amelyek karmesterekkel, énekesekkel, rendezőkkel szembejöhetnek a munkájuk során – így nem csak velük, hanem a nézőkkel is (például a hazugság, szenvedély, gyilkosság,  álruha, kardozás és hadarás, és még sorolhatnánk). Mindez játékosan, szabadon, szórakoztatóan. Dinyés Dániel karmester-zeneszerző és Göttinger Pál rendező évek óta futó sorozatának hasonló, mégis megújuló változata egész évben a 6szín műsorán.

Zenei vezető: Dinyés Dániel

Rendező: Göttinger Pál

Producer: Kövesd Zsuzsa, Gerlóczi Judit – Delta Produkció

Rendezőasszisztens: Czaba Eszter, Dicső Dorka

Fotó: Gordon Eszter

Időpontok

6szín
(1066 Budapest Jókai u. 6.)
2023.01.07. | 19:00

Betöltés...